urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan 47-letni motorist

V soboto, 5. junija ob 13.17 uri, so policisti bili obveščeni, da se je pri Otliškem oknu, blizu naselja Otlica (Občina Ajdovščina) poškodovala planinka.

Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je 69–letna planinka hodila v skupini drugih planincev in med hojo na skalnati poti padla na tla ter se poškodovala. Kasneje so oškodovanko na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, nato pa so jo s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Tatvina osebnega avtomobila znamke Audi na Goriškem

V noči na 5. 6. 2021 je bil na asfaltiranem parkirišču nasproti stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade) ukraden osebni avtomobil znamke Audi A3, letnik 2003, svetlo-sive barve, registrskih oznak GOFA-766 Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Včeraj, 6. junija dopoldne, so policisti na območju naselja Prvačina 24–letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino posušene rastline, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči II. kategorije na Bovškem poškodovan 66-letni madžarski motorist

V soboto, 5. junija ob 16.56 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti Bovec – Soča, v bližini naselja Kal-Koritnica (Občina Bovec) in v kateri je bil udeležen tuj motorist in voznica osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je 66–letni motorist, državljan Madžarske, vozil na omenjeni cesti proti Trenti v skupini desetih motoristov, in sicer kot peti v koloni. Med vožnjo je iz neznanega vzroka z motornim kolesom zapeljal levo, čez sredino vozišča v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljala voznica osebnega avtomobila. Slednja se je z vozilom umikala skrajno desno, vendar trčenja z motornim kolesom ni mogla preprečiti. Madžarski motorist je z levim kovčkom motornega kolesa zadel v prednji levi blatnik avtomobila zaradi česar je izgubil ravnotežje in z motornim kolesom kasneje zapeljal pod cesto; z motornim kolesom je obstal na strmem pobočju med drevesi tri metre pod nivojem ceste. V prometni nesreči je bil madžarski motorist predvidoma lažje poškodovan, voznica avtomobila v nezgodi ni bila poškodovana. Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so po nudeni oskrbi poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo bovški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči III. kategorije na Ajdovskem huje poškodovan 47-letni motorist

V soboto, 5. junija ob 11.21 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Ajdovščina – Col (Občina Ajdovščina), kjer je padel in se poškodoval 47–letni motorist. Po ugotovitvah prometnih policistov je omenjeni motorist vozil iz Cola proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil na levi bok in drsel do brežine. V prometni nesreči je bil motorist predvidoma huje poškodovan. Kasneje so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so oskrbeli poškodovanega motorista in nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45 člena ZPrCP) ustrezno ukrepali.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 5. junija pozno zvečer, na območju Ajševice ustavili voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (0.62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a členu ZP-1), zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz prometa izločili kršiteljico cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije so včeraj, 6. junija v nočnem času, na območju Šempetra pri Gorici ustavili voznico osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednja ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja oz. je vozila v času izrečenega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kršiteljici cestnoprometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo, čaka jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 6. junija ob 19.45 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na cesti Renče – Temnica z osebnim avtomobilom povozila divjad (košuta), ki je po trku z vozilom stekla v bližnji gozd. Zaradi trka z omenjeno divjadjo je na avtomobilu nastala materialna škoda (poškodba prednjega dela vozila). Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.