urednistvo@preteklih24.si

Kolesar padel, njegovo življenje je ogroženo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 125 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 26 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvini, vloma in dva primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Medvod je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar in cigarete. Povzročeno je bilo za okoli 1.900 evrov škode.

V Mostah je neznani storilec vlomil v skladiščne prostore in odtujil puhalnik za listje. Pri tem je nastalo za okoli 150 eur škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21. ure se je na cesti od Podpeči proti Podkraju v naselju Jezero zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Po do sedaj znanih podatkih je zaradi vožnje preblizu roba padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče.

Včeraj, okoli 19. ure se je v Brežah pri Ribnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen mopedist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na mokri cesti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.