urednistvo@preteklih24.si

Na štajerskem koncu v 22 prometnih nesrečah 4 poškodovane osebe

Policisti mariborskega operativno komunikacijskega centra so policisti med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 345 klicev, od tega 127 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 18 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo velike tatvine in povzročitev telesne poškodbe,
– 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami,
– enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so policisti vozilo zasegli,
– 24 kršitev javnega reda in miru, in sicer 14 na javnem kraju in 10 v zasebnem prostoru.

Mejne zadeve

Policisti PP Gorišnica so ob 9.20 uri v kraju Meje ustavili voznika osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Republike Hrvaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da so v vozilu štirje državljani Poljske, ki ne posedujejo veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Vsem je bila izrečena globa. Po končanem postopku so lahko nadaljevali pot.

Policisti PP Ormož so ob 15.15 uri v Cvetkovcih ustavili dva kolesarja, ki sta bila namenjena v Republiko Hrvaško. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne posedujeta veljavnih dokumentov za prestop državne meje. Obema je bil izdan plačilni nalog in na mejnem prehodu Ormož predana hrvaškim varnostnim
organom.

Policisti PP Rače so ob 16.30 uri v Framu izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V postopku sta oba zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v
Azilni dom.

Policisti PP Gorišnica so ob 18.20 uri v Dolanah ustavili voznico osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Paradiža. V postopku je bilo ugotovljeno, da državljanka Nemčije in njen otrok ne posedujeta veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izrečena ji je bila globa. Po končanem postopku sta lahko nadaljevala pot.

Policisti PP Gorišnica so ob 20.05 uri v Stojncih ustavili voznika osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Paradiža. V postopku je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahajajo trije državljani Avstrije, ki ne posedujejo veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izrečena jim je bila globa. Po končanem postopku so lahko nadaljevali pot.

Policisti PPIU Maribor so ob 4.15 uri v Šentilju od avstrijskih varnostnih organov sprejeli državljana Severne Makedonije, ki ima prepoved vstopa na schengensko območje. V postopku je bilo ugotovljeno, da je na nedovoljen način vstopil na mejnem prehodu Gruškovje. Izdan mu je bil plačilni nalog, nato pa predan hrvaškim varnostnim organom.