urednistvo@preteklih24.si

S padalom oplazil krošnjo drevesa, padel na tla in se pri tem huje poškodoval

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 419 klicev, od tega 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali so policisti en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 povoženja živali,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 osebi je bila izrečena prepoved približevanja, 1 oseba pa je ukrep o prepovedi približevanja kršila
– 1 nesreča pri delu
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila

Izpostavljamo:

Vlom v stanovanjsko hišo

Policisti PP Maribor II obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo na Taboru v Mariboru. S tatvino zlatnine, gotovine in drugih predmetov je neznani storilec, po nestrokovni oceni, lastnike oškodoval za več tisoč evrov.

Nesreča padalca

Včeraj popoldne so policisti bilo obveščeni o nesreči 31-letnega padalca v Slivnici pri Mariboru. Ta je med pristajanjem s padalom oplazil krošnjo drevesa in padel na tla ter se pri tem huje poškodoval. Po doslej zbranih informacijah je tuja krivda za nesrečo izključena.

Nedovoljeno prestopila državno mejo

Policisti PP Ormož so včeraj popoldne na območju Koga obravnavali dva državljana Irana, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Postopki z njima še potekajo.

Onesnaženje potoka

Včeraj popoldne so policisti bili obveščeni o onesnaženju potoka na območju Pivole pri Mariboru. V tej zvezi obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja onesnaženja in uničevanja okolja. O dogodku sta bila obveščena tudi upravljalec vodotoka in pristojna inšpekcijska služba. Policisti ogled kraja še opravljajo, nadaljujejo tudi z zbiranjem obvestil in samo preiskavo dogodka.