urednistvo@preteklih24.si

Moški v gostinskem lokalu razbijal kozarce, metal stole, razbil mizo, aluminijasti koš in udaril natakarico

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 312 klicev, od tega 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 5 nedovoljenih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 6 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, ob 15.51 so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Niti uro kasneje so imeli policisti v postopku državljanko BiH in 2 državljana Hrvaške, vsi imajo urejeno bivališče v Avstriji, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Sinoči ob 20.05 so imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Sinoči, ob 21.35 so imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Tik pred 22. uro pa so imeli v postopku še dva državljana Avstrije, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so državljanko BiH oglobili, ostalim, razen enemu otroku, pa izdali plačilne naloge.

POŽAR

Včeraj zjutraj je v Zgornji Ložnici izbruhnil požar na tovornem vozilu, na katerem je bil pripet stroj za mletje sekancev. Med mletjem sekancev je prišlo do tehnične napake, zaradi česar je hidravlično olje brizgnilo na motor in se vžgalo. Požar so pogasili gasilci.

V požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 200.000 evrov materialne škode.

Policisti bodo o ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

RAZBIJAL V GOSTINSKEM LOKALU

Sinoči je v gostinskem lokalu na območju PP Šentilj 29-letni moški razbijal kozarce, metal stole, razbil mizo in aluminijasti koš za smeti, udaril pa je tudi natakarico, ker mu zaradi opitosti ni postregla z alkoholno pijačo. Pomiril se ni niti po prihodu policistov in je žalil še njih, zato so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali do streznitve.

Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, kazensko pa ga bodo ovadili tudi pristojnemu tožilstvu.