urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v peško, slednja hudo poškodovana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 159 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 3 vlome in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 6. 2021, od 6. ure in 2. 6. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Črni potok izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Litije je bilo vlomljeno v vikend, od koder so bili odtujeni zamrznjeni prehrambni izdelki. Škoda znaša okoli 650 evrov. Na območju Litije je bilo vlomljeno v delavnico, od koder je bilo otujeno
orodje. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Požar

Včeraj, okoli 17.30 ure so policisti bili obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Vrhu nad Želimljami. Ugotovljeno je bilo, da je iz do sedaj še neznanega vzroka zagorel večji kozolec pod katerim so bili postavljeni delovni stroji. Objekt in stroji so pogoreli v celoti, zato je nastalo za več deset tisoč evrov škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Vzroka požara do sedaj še ni bilo mogoče ugotoviti, zato policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 je v Domžalah na Ljubljanski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Voznik osebnega vozila ni upošteval prednosti peške, ki je že hodila po prehodu za pešce in trčil v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 12. ure je v križišču Topniške in Luize Pesjakove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki pri zavijanju v križišču ni upošteval prednosti kolesarke in trčil v njo. Kolesarka se je poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 6.30 je na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Ljubljane prišlo do naletnega trčenja 4 vozil. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo, ki se je pred njim ustavljalo zaradi zgoščenega prometa. Osebno vozilo je nato odbilo še v 2 vozili pred njim. V nesreči sta se lažje poškodovali dve voznici osebnih vozil. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.