urednistvo@preteklih24.si

21-letna povzročiteljica prometne nesreče hudo poškodovana

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 298 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in 16 prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so policisti zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj okoli 14. ure obravnavali izven naselja Šentjur. V prometni nesreči so bila udeležena štiri osebna vozila. Povzročila jo je 21-letna voznica začetnica, ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Grobelnem. Izven naselja Šentjur je zapeljala čez ločilno črto in trčila v vozilo 72-letne voznice, ki je pripeljala nasproti. Vozilo 72-letne voznice je močno odbilo v vozilo 47-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Šentjurja proti Grobelnem in ga je po trčenju odbilo z vozišča na njivo. Vozilo 21-letne povzročiteljice prometne nesreče je nato trčilo še vozilo 27-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz smeri Grobelnega proti Šentjurju. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo na njivo. V prometni nesreči se je 27-letni voznik hudo poškodoval, 21-letna voznica, 72-letna voznica in njena 85-letna sopotnica pa lažje. Podatkov o morebitnih poškodbah 47-letnega voznika še nimamo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Šentjurju so policisti obravnavali vlom v skladiščni prostor podjetja. Storilec je ukradel agregat in kompresor.

V Tomažu nad Vojnikom je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem okna ter balkonskih in vhodnih vrat.

Na osebnem vozilu, parkiranem na Aškerčevi cesti v Velenju, je neznani storilec prebodel vse štiri pnevmatike.

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Storilca bodo kazensko ovadili.