urednistvo@preteklih24.si

Z več kot dvema promiloma alkohola v krvi ostal brez vozniškega dovoljenja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 341 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

11 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 12 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 20 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometni nesreči z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali na avtocesti v bližini izvoza Šempeter in na nadvozu avtoceste v Arji vasi.

Na avtocesti se je prometna nesreča zgodila okoli 13.30 ure. Udeleženi sta bili tovorno in osebno vozilo. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je nepravilno vključeval v promet na avtocesto in trčil v tovorno vozilo. V prometni nesreči se je lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu.

Na območju Arje vasi so policisti prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, obravnavali okoli 16.30 ure. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je v križišče zapeljala pri rumeni luči in trčila v voznika osebnega vozila. V prometni nesreči sta se oba lažje poškodovala.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj na območju Raven na Koroškem obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel več kot dva promila alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice je neznani storilec vlomil v prostore turistične kmetije in jih preiskal. Ukradel ni ničesar. Škodo je storilec lastnikom povzročil s poškodovanjem okna in vrat.

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini. Storilca bomo kazensko ovadili. Izrekli so policisti mu ukrep prepovedi približevanja žrtvi nasilja.

Ilegalne migracije

Danes ponoči so policisti v Dobovcu izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Postopki z njima še potekajo.