urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči življenje izgubil 45-letni motorist

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 63 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 9 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami dve nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 31. 5. 2021, od 6. ure in 1. 6. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rakitnice izsledili in prijeli 4 tujcev (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Trek Cobia smuči znamke Fischer Vatea, smuči znamke Rossignol, smučarske čevlje Dynafit Mercury, torbo za shranjevanje in smučarsko čelado Smith. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili črpalko za vodo. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več kosov aluminijastih palic. Podjetje je oškodovano za okoli 800 evrov.

Kaznivo dejanje roparske tatvine

Včeraj, okoli 7. ure so policisti bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Celovški cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da sta neznana storilca z nožem v roki vstopila v prodajalno in od uslužbencev zahteval denar. Odtujila sta za nekaj tisoč evrov gotovine in peš pobegnila s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Opis storilcev:
– moški visok okoli 175 cm, oblečen v temno siv pulover s kapuco, hlače črne barve, obut v črne športne copate, nosil je belo kapo s šiltom in črno masko,
– moški, visok okoli 175 cm, močnejše postave, oblečen volneno sivo jopo s kapuco in svetlo sive hlače, obut v modre pohodne čevlje, nosil je črno kapo s šiltom in črno masko Policisti o nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dejanja.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 se je na ljubljanski obvoznici pri izvozu Bizovik v smeri Golovca zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila, ki je zaradi razmer v prometu pred njim vozil z zmanjšano hitrostjo. Po trčenju je osebno vozilo odbilo v obcestni jarek, vozni pa je ostal ukleščen v vozilu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila. Voznik osebnega vozila je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Voznik tovornjaka ni bil poškodovan. Policisti so zavarovali kraj in opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Danes, nekaj pred 6. uro se je na Kolodvorski cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Po do sedaj znanih podatki je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v krožišču odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so zavarovali kraj in opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na cesti od Spodnjega Hotiča proti Zgornjem Logu zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil in kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in najprej oplazil dve vozili (osebno in kombi), ki sta pripeljali nasproti, nato trčil še v tretje vozilo, za tem pa še v zid. Pri tem se je povzročitelj nesreče lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je neregistrirano. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 21.30 se je na cesti od Kamnika proti Mengešu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil po do sedaj znanih podatkih udeležen kolesar, ki je padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako ni upošteval signalizacije o prepovedi vožnje s kolesi. Policisti vse okoliščine prometne nesreče še preiskujejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, med drugim tudi zaradi suma, da bi bilo lahko v nesreči udeleženo še kakšno vozilo.

Prometa nesreča v kateri je umrl motorist

Včeraj, nekaj pred 17. uro so policisti bili obveščeni, da se je v bližini Obvozne ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Po do sedaj znanih podatkih je 45-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Dunajske ceste proti Tacenski cesti. V levem ovinku je izgubil nadzor nad motornim kolesom in zapeljal izven vozišča, kjer se je motor prevrnil, voznik pa je obležal na tleh. Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Ljubljana okoliščine nesreče še preiskujejo, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.