urednistvo@preteklih24.si

Kolesarka padla preko krmila kolesa in se hudo poškodovala

Danes, 1. junija ob 10.53 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Col – Ajdovščina, kjer je tik pred križiščem za Vrhpol je padla in se poškodovala kolesarka.

Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 44-letna kolesarka peljala iz Cola proti Ajdovščini in blizu križišča za Vrhpolje močna zavrla s prednjim kolesom. Posledično je padla preko krmila kolesa in se predvidoma huje poškodovala. Na kraju so poleg policistov PP Ajdovščina posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so oskrbeli poškodovano kolesarko. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so jo z reševalnim vozilom odpeljal na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem poškodovana voznica avtomobila

Danes, 1. junija ob 12.14 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na cesti med vasjo Col in Ajdovščino, naprej od odcepa za Vrhpolje in v kateri je bila udeležena 70-letna voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila peljala iz Cola proti Ajdovščini in med vožnjo iz neznanega vzroka zapeljala izven ceste in z vozilom trčila v drevo. Poškodovano kolesarko so kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Tatvina kolesa

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 31. maja zjutraj, obravnavali tatvino moškega gorskega kolesa na območju Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pred stavbo objekta odtujil odklenjeno moško gorsko kolo znamke Nakamura, črne barve. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za 368 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine podali ustrezen ukrep.

Povoženje divjadi

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 29. maja zjutraj, obravnavali povoženje divjadi na cesti proti naselju Podraga (Občina Vipava). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v nočnem času med vožnjo zadel divjad (srna), na vozilu je nastala materialna škoda. Omenjena divjad je po trku z vozilom zbežala s kraja neznano kam. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.