urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči na Puhovem mostu kar 9 poškodovanih

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 254 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
FOTO: Ptuj 112

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih se je 11 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 15 povoženj živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih,
– 1 požar

Izpostavljamo:

V prometni nesreči kar 9 poškodovanih

Včeraj zvečer so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Puhovem mostu na Ptuju, v kateri je bilo udeleženih več osebnih avtomobilov. V trčenju štirih vozil, do katerega je, po doslej zbranih informacijah, prišlo med prehitevanjem 40-letnega voznika, se je lahko telesno poškodovalo 9 oseb. Policisti nadaljujejo s preiskavo in z zbiranjem obvestil o nesreči.

Vozil s hitrostjo 226 km/h

Policisti PPP Maribor so v nedeljo opravljali nadzor prometa s policijskim vozilom, ki ima vgrajen videonadzorni sistem Provida 2000, na avtocesti A4, na relaciji Slivnica – Gruškovje, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h. Okrog 19.20 so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, 47-letni državljan Belgije, vozil s povprečno hitrostjo 226 km/h. Na vozilu ni imel nameščene veljavne vinjete za vožnjo po avtocesti, na avtocesti pa ni vozil po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni bil zaseden z vozili. Izrečena mu je bila predpisana sankcija 1.650 eur in 9 kazenskih točk.

Veliko dela z vozniki pod vplivom alkohola

Policisti PP Podlehnik so imeli v petek precej dela z vozniki pod vplivom alkohola. Obravnavali so prometno nesrečo II. kategorije, v kateri je bil udeležen voznik pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). 0,89 mg/l je pokazal preizkus alkoholiziranosti pri vozniku, državljanu Srbije, 1,69 mg/l pa pri voznici, ki so ju istega dne ustavili na območju PP Podlehnik.