urednistvo@preteklih24.si

Ribiški čuvaj v Savinji opazil truplo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 916 klicev občanov. 205 klicev je bilo interventnih, osem nujnih.

Fotografija je simbolična

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 76 s področja prometne varnosti in 67 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli konec tedna so policisti obravnavali smrtno prometno nesrečo, prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Sinoči, petnajst minut pred 21. uro, se je izven naselja Ločica pri Vranskem zgodila prometna nesreča, v kateri je v trčenju s tovornim vozilom, umrl 40-letni voznik motornega kolesa. Njegov mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

Prometno nesrečo je povzročil 26-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Ločice pri Vranskem proti Trojanam. Do nesreče je prišlo, ko je začel v neposredni bližini naslova Ločica pri Vranskem 38, z vozilom polkrožno obračati. V času, ko je voznik tovornega vozila, že zapeljal na levo stran smernega vozišča, je iz smeri Ločice pri Vranskem pripeljal voznik motornega kolesa, ki je izmenično prehiteval premikajočo se kolono vozil in je v izogib trku zapeljal na skrajni levi rob levega smernega vozišča, kjer je trčil v sprednji levi del tovornega vozila. Motorno kolo je po trku obstalo pod tovornim vozilom, voznik in mladoletni sopotnik sta padla v travnati jarek ob cesti. Zaradi hudih poškodb je voznik motornega kolesa med prevozom v bolnišnico umrl, mladoletni sopotnik se je v prometni nesreči lažje poškodoval. 26-letnega voznika tovornega vozila bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila regionalna cesta tri ure zaprta za ves promet.

V soboto, nekaj pred poldnevom, so policisti na območju Šentjurja obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča in vožnje pod vplivom alkohola, zapeljala z vozišča in trčila v kozolec. V trčenju se je huje poškodovala.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali štiriindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V petek so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec na železniški postaji v Celju poškodoval aparat s toplimi napitki in lastniku povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

V Šentrupertu, na območju Policijske postaje Laško, je v petek neznani storilec na polici starejše stanovanjske hiše našel ključe vhodnih vrat, vstopil in ukradel kuverto z gotovino ter nekaj škatlic cigaret. Vse občane ob tem dogodku znova opozarjamo, naj ključev ne puščajo na mestih, kjer jih nepridipravi lahko najdejo.

Na Bevkovi ulici v Žalcu je neznani storilec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

V Celju in v Velenju so policisti obravnavali vloma v dva gostinska lokala. V Velenju je storilec ukradel za okoli 100 evrov različnih stvari, v Celju pa za okoli 500 evrov žganja, kave in cigaret.

V petek okoli 20. ure so policisti pred lokalom na Ljubljanski cesti v Celju obravnavali pretep sedmih oseb, starih od 15 do 22 let. Trije so bili v pretepu poškodovani. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

V soboto so policisti bili obveščeni o tatvini okoli 500 litrov goriva iz rezervoarja bolgarskega tovornega vozila.

Na Slomškovem trgu v Celju so policisti včeraj obravnavali poškodovanje vozila. Storilec je na vozilu prerezal dve pnevmatiki in naredil več risov. Lastniku je z dejanjem povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Včeraj pozno popoldne so policisti bili obveščeni, da je je ribiški čuvaj Ribiške družine Šempeter, pri pregledu obrežja Savinje, v Letušu pri zgornjem jezu, opazil moško truplo, ki so ga iz vode izvlekli gasilci Poklicne enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Letuš. Ogled kraja in najdenega trupla je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje, pri ogledu je sodelovala zdravnica Zdravstvenega doma Žalec, ki je odredila sanitarno obdukcijo. Obstaja velika verjetnost, da gre v tem primeru za moškega, z območja Mozirja, pogrešanega od 19. maja letos. Postopki ugotavljanja identitete potekajo.

V zadnjih treh dneh so policisti na območju naše policijske uprave obravnavali pet primerov nasilja v družini. Vse storilce bodo kazensko ovadili, vsem razen enega, so policisti izrekli ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja.