urednistvo@preteklih24.si

Hudo poškodovana mlada motoristka

Danes, 31. maja zjutraj, so policisti bili obveščeni o nedavnem vlomu skozi vhodna vrata v gostinski lokal v Novi Gorici.

Fotografija je simbolična

Storilec je pregledal notranjost lokala in nato ukradel pijačo in manjšo vsoto gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje parkiranega avtomobila

Policisti PP Idrija so v soboto, 29. maja popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru v Idriji (sum kaznivega dejanja po prvem odstavku 220. člena KZ-1). Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je neznani storilec v zadnjih dneh nad vozilom znesel s pomočjo neznanega ostrega predmeta, na vozilu je nastala materialna škoda. Idrijski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Med vikendom v prometni nezgodi na Tolminskem poškodovana motoristka

V soboto, 29. maja ob 11.40, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami pri avtobusni postaji v naselju Slap ob Idrijci (Občina Tolmin), kjer je prišlo do trčenja med dvema voznikoma motornih koles. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila mlajša voznica začetnica motornega kolesa, ki je vozila po glavni cesti iz Dolenje Trebuše proti Bači pri Modreju. V bližini ene od stanovanjskih hiš v Slapu ob Idrijci je dohitela motorista, ki se je pred prehodom za pešce zaustavil zaradi pešca, ki je prečkal vozišče. Zaradi prekratke varnostne razdalje je s prednjim levim delom motornega kolesa je trčila v zadnji del drugega motornega kolesa, s katerim se je pred prehodom za pešce ustavil motorist. Po trčenju sta oba motorista padla po tleh, pri tem je motoristka utrpela predvidoma hudo poškodbo (poškodba roke) in je bila po nudeni oskrbi na kraju odpeljana v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Drugi udeleženec ni bil poškodovan. Tolminskim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci PGD Tolmin. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper povzročiteljico prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

V prometni nezgodi izven naselja Lokvica lažje poškodovan voznik avtomobila

Včeraj, 30. maja ob 15.23 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Miren – Opatje selo (Občina Miren – Kostanjevica), izven naselja Lokvica, kjer je s ceste zapeljalo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil iz Lokvice proti Opatjemu selu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v ostrem levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal desno izven vozišča. V prometni nezgodi je bil voznik lažje telesno poškodovan. Povzročitelju nezgode je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

Konec minulega tedna oz. v petek, 28. maja pozno zvečer, so policisti PP Idrija na cesti Cerkno – Dolenji Novaki (Občina Cerkno) ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.63 miligram alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, 30. maja v nočnem času, so policisti v Idriji ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja (po določilu 113.a členu ZP-č1), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 29. maja zjutraj, obravnavali povoženje divjadi na cesti proti naselju Podraga (Občina Vipava). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v nočnem času med vožnjo zadel divjad (srna), na vozilu je nastala materialna škoda. Omenjena divjad je po trku z vozilom zbežala s kraja neznano kam. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.