urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda obravnavali 28 prekoračitev hitrosti vožnje

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitve predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Blejski policisti so včeraj na podlagi prijave do prihoda lastnika poskrbeli za konja, ki je bil na cesti. Lastnik je poskrbel za žival.

Na območju Črne prsti v Bohinju se je včeraj poškodovala pohodnica. Zdrsnila je na snegi in drsela po pobočju, kjer je trčila v drevo. Poškodovala si je nogi. Posredovali so gorski reševalci, zdravstvo in vojaški helikopter. Ponesrečenka je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Ob Smledniški cesti v Kranju je storilec lastniku odtujil nekaj sto eurov vredno luč za razsvetljavo.

Divjad je bila minuli dan povožena na hitri cesti Podtabor – Tržič, Hotavlje – Kopačnica, Hrušica – Mojstrana, Dobje – Srednja vas v Poljanski dolini in Škofja Loka – Reteče. Policisti pozivajo k previdnosti.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda obravnavali 28 prekoračitev hitrosti vožnje. V 26 primerih so vozniki hitrost prekoračili na avtocesti, v dveh pa v naselju. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti je bila 191 km/h, na cesti v naselju pa 74 km/h. Obakrat gre za občutno prekoračitev in predstavlja večje tveganje za prometne nesreče, kar izkazuje tudi letošnja statistika, saj se je ravno zaradi hitrosti na Gorenjskem zgodilo 79 od 482 prometnih nesreč oziroma vsaka šesta nesreča.
Več nesreč se je zgodilo samo še zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje (85), kar pa je dejavnik, ki je tudi tesno povezan s hitrostjo.

Policisti pozivajo k prilagojeni hitrosti vožnje in vožnjo znotraj omejitev hitrosti ter k zmanjševanju tveganj za nesreče in ogrožanja.

Na Gorenjskem so policisti letos obravnavali 482 prometnih nesreč. Štiri osebe (lani 3) so umrle, 18 udeležencev je bilo huje, še 117 pa lažje poškodovanih.