urednistvo@preteklih24.si

Poljaki prečkali državno mejo izven mejnega prehoda

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so policisti v času od 6. ure dne 29. 5. 2021, do 6. ure 30. 5. 2021, prejeli 250 klicev, med katerimi je bilo 87 interventnih klicev.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 16 kaznivih dejanj,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

– 8 povoženja divjadi,

– 12 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 6 kršitve na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo:

DRŽAVNA MEJA IN TUJCI

Policisti so 29. 5. 2021 ob 11.17 obravnavali nedovoljen prehod državne meje. V kraju Paradiž so ustavili dva osebna avtomobila s poljskimi registrskimi tablicami. V postopku je bilo ugotovljeno, da so državljani Poljske prečkali državno mejo izven mejnega prehoda, za prehod za prehod državne meje na tem prehodnem mestu pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Ker so izpolnjevali pogoje za vstop na mednarodnem mejnem prehodu, jim je bila izrečena globa ter omogočeno nadaljevanje poti.

Policisti so istega dne ob 20.14 v Paradižu kontrolirali državljana Slovenije, ki je prečkal mejo iz smeri Republike Hrvaške izven mejnega prehoda, za prehod meje na tem prehodnem mestu pa ni imel ustreznega dovoljenja. Izdan mu je bil plačilni nalog.