urednistvo@preteklih24.si

Na avtocesti vinjen povzročil prometno nesrečo

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 365 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 77 nanašalo na kriminaliteto, 139 na javni red in mir, ter 112 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 24 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo , 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom (o navedeni nesreči so policisti že obveščali v petek). Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 57 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 27 krat v zasebnem prostoru.

Med 14. 5. 2021, od 6. ure in 16. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Cerknice izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Genesis. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bilo odtujeno več orodja in gradbenega materiala. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Požar:

V soboto , okoli 3. ure so policisti bili obveščeni o požaru na vozilu na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da je iz doslej še neznanega vzroka zagorelo osebno vozilo, ogenj pa je poškodoval še 3 osebna vozila parkirana v neposredni bližini. Na vozilih je nastalo več tisoč evrov škode. Opravljen je bil ogled kraja, nadaljuje pa se zbiranje obvestil z namenom ugotovitve vzroka. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V soboto, okoli 19. ure je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Grosuplja proti Velikem Mlačevem. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v zadnji del osebnega vozila, ki se je pred njim ustavilo zaradi zavijanja levo. Povzročitelj se je v nesreči huje poškodoval, voznik drugega vozila pa je bil lažje poškodovan. Oba udeleženca sta bila odpeljana v UKV Ljubljana. Oba sta bila tudi preizkušena z alkotestom, ki pa je bil negativen. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, okoli 11. ure je v križišču Tavčarjeve in Cigaletove ulice prišlo do prometne nesreče v kateri voznik osebnega vozila na prehodu za pešce ni upošteval prednosti in trčil v pešca. Pešec se je lažje poškodoval. Zoper voznika poteka prekrškovni postopek.

Danes, nekaj po 1. uri je na primorski avtocesti pri Logatcu v smeri Kopra prišlo do prometne nesreče v kateri sta vili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,66 mg/l) in zato trčil v zadnji del pred seboj vozečega vozila. Vozilu udeleženega voznika je po trčenju odbilo, čez prehitevalni pas, kjer je trčilo v odbojno ograjo. Sopotnica v vozilu povzročitelja se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policisti so tekom vikenda obravnavali tudi 4 prometne nesreče v katerih so bili lažje poškodovani kolesarji. V treh primerih so nesrečo povzročili kolesarji zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in po napačni strani vozišča.