urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan otrok

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 171 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, 9 tatvin, poskusa vlomov in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana peška.

Glede javnega reda in miru so intervenirali12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Poskus drzne tatvine

Policisti so bili včeraj obveščeni o poskusu drzne tatvine na območju Most. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem pregledal hišo, vendar iz nje ni ničesar odtujil. S kraja sta se storilca odpeljala z neznanim vozilom. Opis enega storilca: visok okoli 175 cm, srednje postave, oblečen v temno siv zgornji del in kavbojke. Nosil je kapo s šiltom sive barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9. ure se je na območju Cerknice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do seda znanih podatkih je do prometne nesreče je prišlo, ker je peška-otrok nenadoma stopil na vozišče. Pri tem se je otrok huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je v križišču Pločanske ulice in Tacenske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Povšetovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj popoldne so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika na avtocesti od Brda proti Brezovici. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.04 mg/l). Zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.