urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali dva primera voženj pod vplivom alkohola, ki sta se končala z nesrečo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.

Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Kranjski in Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavi suma nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov. V Kranju je bilo to pri trgovskem centru na Planini, na Jesenicah pa na Stari Savi.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je osumljen poškodovanja inventarja v stanovanjskem objektu ter kršenja javnega reda in miru pod vplivom alkohola. Policisti so moškega pridržali in proti njemu vodijo postopke.

Na Bledu so se policisti odzvali na klic osebe, da so izven ograjenega pašnika živali, ki bi lahko odtavale na cesto. Policisti so s podatki seznanili lastnika, ki je poskrbel za živali.

Divjad je bila minuli dan povožena v Škofji Loki in na Mlaki pri Tržiču.

Motorista

V zadnjem dnevu sta bila v prometnih nesrečah udeležena dva motorista. Na območju Škofje Loke se je včeraj pri padcu poškodovala motoristka. Padla je med zavijanjem na stransko cesto. Na vozišču je bil
pesek. Zaradi poškodb je bila s kraja odpeljana v zdravstveno ustanovo.

Danes pa so radovljiški policisti obravnavali nesrečo mopedista, ki se je poškodoval pri trčenju z osebnim avtomobilom. Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo.

Alkohol

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva primera voženj pod vplivom alkohola, ki sta se končala z nesrečo. V enem primeru je bil razlog za nesrečo kombinacija alkohola (0,67 mg/l) in neustrezne varnostne razdalje, v drugem pa je voznik pod vplivom alkohola (0,55 mg/l) trčil v objekt in s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili. Proti obema poteka prekrškovni postopek. Alkohol v prometu povzroča veliko tveganje in pomembno vpliva na ravnanja ter odzivnost voznika za varno udeležbo v prometu. Nevarne so lahko že nizke stopnje. Vozite z ničelno stopnjo alkohola ali pa si zagotovite drug prevoz.