urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav kradel gorivo iz parkiranega avtobusa

Policisti PP Idrija so danes, 28. maja v dopoldanskih urah, obravnavali poskus vloma v trgovino v Spodnji Idriji, ki se je zgodil tekom noči iz srede, 26. maja na četrtek, 27. maja 2021.

Fotografija je simbolična

V notranjost objekta neznani storilec ni vstopal oz. si ničesar ni prilastil. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je na vratih nastala materialna škoda. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Neznanec kradel gorivo iz parkiranega avtobusa

Danes, 28. maja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino goriva iz avtobusa na območju naselja Lokovec (Mestna občina Nova Gorica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim iz rezervoarja avtobusa iztočil okoli 80 litrov dizelskega goriva in tako gospodarski družbi povzročil za približno 100 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nezgodi I. kategorije v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili

Danes, 28. maja ob 8.50 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil v koloni vozil neposredno za drugim voznikom avtomobila. Zaradi neprilagojene razdalje je prvi omenjeni voznik trčil v zadnji del pred njim vozečega vozila. Povzročitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Rožni Dolini udeleženi dve vozili

Včeraj, 27. maja okoli poldneva, se je na parkirišču bencinskega servisa v Rožni Dolini pri Novi Gorici zgodila prometna nesreča I. kategorije z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila (povzročitelj) speljal vzvratno s parkirnega mesta na glavno cesto. Pred premikom z avtomobilom se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu ali premoženje. Posledično je z zadnjim desnim delom svojega vozila trčil v zadnji levi del drugega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran ob stavbi omenjenega bencinskega servisa. Po trčenju je povzročitelj prometne nezgode s kraja odpeljal ne da bi obvestil upravičenca do podatkov ali Policijo. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja nezgode glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen
ukrep.

Neznanec se je na parkirišču znesel nad parkiranim vozilom

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 27. maja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do omenjenega vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču pred stanovanjskima blokoma in poškodoval oz. razbil steklo desnega sprednjega smerokaza. Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po
zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s poročilom obvestilo Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 27. maja popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (podrsana zadnja desna vrata avtomobila), ki je bilo parkirano na parkirišču večje trgovine v Kromberku pri Novi Gorici. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.