urednistvo@preteklih24.si

Med sinočnjim neurjem zaradi udara strele zagorel hlev

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 336 klicev, od tega 107 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 5 nedovoljenih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 15 kaznivih dejanj,
– 12 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 5 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, ob 6.56 so imeli policisti v postopku 2 državljana BiH, z urjenim bivališčem v Sloveniji, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Dobro uro kasneje so imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Zgodaj popoldan so imeli v postopku dva državljana Poljske, ki sta na območju PP Gorišnica, z avtodomom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Še nekoliko kasneje so imeli v postopku državljana Češke, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom čeških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so vse oglobili ali jim izdali plačilne naloge.

PRIJELI TUJCE

Včeraj popoldan so policisti na območju PP Slovenska Bistrica prijeli tri državljane Maroka, za katere so ugotovili, da so včeraj, v nočnih jutranjih urah nedovoljeno vstopili v Slovenijo iz Madžarske. Prevažali so se skriti na podvozju neznanega tovornega vozila. Ker so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, so vse prepeljali v Azilni dom.

POŽAR

Med sinočnjim neurjem je zaradi udara strele zagorel prazen hlev v Vinički vasi. V požaru je zgorelo okoli 5 kubikov slame, moto-kultivator in samokolnica. Požar so pogasili gasilci.

Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.

Policisti bodo o ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.