urednistvo@preteklih24.si

Madžara ovadili zaradi goljufije v povezavi z dobavo zaščitnih rokavic

Kriminalisti Policijske uprave Koper so zoper 37-letnega državljana Madžarske, stanujočega v Veliki Britaniji, na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Goljufije (po 1. odstavku 211. člena Kazenskega zakonika), za kar je zagrožena kazen zapora do treh let.

Fotografija je simbolična

V kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da je ovadeni Madžar ustvaril spletno stran, kjer je preko izmišljene angleške družbe pravnim in fizičnim osebam lažno ponujal medicinske pripomočke in zaščitno opremo. To spletno stran je v letu 2020 obiskal tudi predstavnik gospodarske družbe z Obale in naročil zaščitne rokavice za enkratno uporabo, v znesku preko 200.000 evrov. Družba je za naročeno blago plačala zahtevano aro, približno 20.000 evrov, ko pa je predstavnik družbe hotel naročeno blago prevzeti, ga ni bilo.

Takoj po ugotovljeni prevari je oškodovana slovenska družba podala prijavo na policijo in obvestila svojo banko, zato ji je uspelo dobi nazaj večino are. Posledično je bila oškodovana za približno 6.000 evrov, ostala pa je tudi brez naročenih zaščitnih rokavic.