urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu zasegli dve osebni vozili

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami, 2 vozili so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 vlom ter 1 poškodovanje tuje stvari in 1 ponarejanje listin. Zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Fotografija je simbolična

V Ankaranu je nekdo vlomil v klet in ukradel gorsko kolo znamke “SPECIALIZED”, zeleno-črne barve, vredno 600 evrov.

Policisti so v Pivki zasegli osebni avto 74-letnemu vozniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Na avtocesti, izvoz Kastelec, pa so zasegli osebni avto 37-letniku, ker nima vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24iurah obravnavali 22 ilegalnih migrantov:

– V Dolenjskem potoku so policisti ustavili taksi, v katerem sta bila še 2 državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno.

– Na počivališču Studenec so obravnavali 1 državljana Maroka.

– Pri Ilirski Bistrici so ustavili osebni avto, ljubljanske registracije, v katerem sta bila dva državljana S. Makedonije (stara 26 in 33 let), oba z urejenim prebivanjem v Sloveniji, poleg pa je bil še 24-letni državljan Kosova. Ta se je najprej izkazal s ponarejenimi dokumenti. Ugotovljeno je bilo, da je prišel v Slovenijo nelegalno. Državljanoma S. Makedonije sledi kazenska ovadba za nelegalno sprovajanje tujca preko državne meje, državljanu Kosova pa zaradi ponarejanja listin. Poleg tega je slednji obravnavan zaradi nelegalnega prehajanja državne meje.

– Ob 23. uri so v Dragonji ustavili 56-letnega državljana Nemčije, ki je na prehodnem mestu Dramac na nedovoljen način prestopil državno mejo ter z vožnjo nadaljeval proti Hrvaški. Zatem pa se je zaradi slabe ceste vrnil na isto prehodno mesto ter tako na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo in pot nadaljeval proti naselju Dragonja, kjer je bil ustavljen. Povedal je, da ga je na omenjeno cesto vodila GPS naprava na telefonu. Izdana mu je bila globa, ki jo je tudi plačal.

– Ponoči so pri Sežani, ob železniških tirih, obravnavali 5 državljanov Pakistana. Eden od njih je bil poškodovan (po prvih podatkih ima zlomljeno nogo), zato je bil odpeljan v SB Izola.

– v Jelšanah so policisti danes zjutraj obravnavali 4 državljane Afganistana in 8 državljanov Iraka.