urednistvo@preteklih24.si

Na koprskem območju v zadnjih 24 urah obravnavali 48 ilegalnih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 135 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami, 1 vozilo so zasegli.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 vlom ter 1 poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7
intervencij.

 

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri državljanu Hrvaške, vozniku tovornega vozila, na izstopu iz države ugotovili prenarejeno CMR listino. Prav tako so na vstopu v Slovenijo odkrili prirejeno CMR listino pri državljanu BiH. Obema sledi kazenska ovadba.

Ob 20.13 so policisti bili obveščeni, da je v Izoli padel motorist. 35-letni voznik iz Pirana je vozil od Izole proti bolnici in v levem ovinku zadel s prednjim kolesom v robnik ter padel. Pri padcu se je lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,04 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog (po čl. 105. in čl. 37. ZPRCP).

Danes zjutraj so policisti v Kopru zasegli kombi 51-letnemu vozniku, ki ima veljaven ukrep prepoved vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 48 ilegalnih migrantov:
– pri Tuljakih 32 (1 državljana Afganistana, 12 državljanov Bangladeša in 19 državljanov Pakistana),
– v Sežani 2 državljana Pakistana,
– pri Starodu 3 državljane Iraka in 3 državljane Irana,
– pri Sočergi 3 državljane Pakistana,
– v Rodiku 1 državljana Pakistana,
– pri Podgorju 4 državljane Nepala.