urednistvo@preteklih24.si

Kamnik: Na delu goljufiva zdravstvena delavka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel207 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 26. 5. 2021, od 6. ure in 27. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Suhorja izsledili in prijeli tujca (drž. Maroka), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 2.000 evrov materialne škode.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore odtujil monitor in drugo računalniško opremo. Podjetje je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v poslovne prostore odtujil električni skiro in fotografsko opremo. Podjetje je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Kaznivo dejanje goljufije

Včeraj dopoldan so policisti bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja goljufije, ki je bila izvršeno na območju Kamnika. Do sedaj neznana storilka se je na domu starejše oškodovanke predstavila kot zdravstvena delavka in ji ponujala medicinsko opremo, ter jo prepričala, da je za visok znesek kupila napravo manjše vrednosti. Opis osumljenke: stara okoli 40 let, črnih las, spredaj na paž, srednje postave, oblečena v jeans hlače in temno jakno. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 10. ure se je v križišču Jelovškove Jeranove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik v križišču odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri prehitevanju druge kolesarke na kolesarski stezi trčil v njo, ta pa je padla. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 21.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.