urednistvo@preteklih24.si

Cerkno: Neznanec oropal bencinski servis

Včeraj, 26. maja ob 19.58 uri, je bila Policija obveščena o drzni tatvini v poslovnih prostorih bencinskega servisa na Cerkljanskem.

Fotografija je simbolična

Po prvih podatkih je neznani zamaskirani storilec vstopil v prodajalno omenjenega bencinskega servisa v naselju Cerkno in od uslužbenke zahteval oz. ji ukazal, da mu izroči gotovino. Kasneje je po izvršenem kaznivem dejanju, ki je bilo storjeno na predrzen način, z odtujeno gotovino prostor prodajalne zapustil in odšel neznano kam. Storilec je po sedaj zbranih podatkih
odnesel nekaj tisoč evrov, pri tem nihče ni bil telesno poškodovan

Policisti Policijske postaje Idrija okoliščine navedenega kaznivega dejanja intenzivno preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Velika tatvina (po 205. členu KZ-1). V zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V zvezi z omenjeno zadevo idrijski policisti izvajajo aktivnosti z namenom izsleditve neznanega storilca in hkrati zaprošajo vse, ki bi glede drzne tatvine na Cerkljanskem imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo policistom PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronska pošta: pp_idrija.pung@policija.si) oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.