urednistvo@preteklih24.si

Z dobrima dvema promiloma alkohola v krvi trčila v dve parkirani vozili

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 37 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 5. 2021, od 6. ure in 26. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Alžirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili ročne ure. Povzročili so za več tisoč evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21.30 se je na Lepem potu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčila v parkirano vozilo, ki ga je odbilo še v eno parkirano vozilo. Po trčenju se je vozilo povzročiteljice prevrnilo na bok, voznica pa se je lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.14 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na ljubljanski obvoznici med razcepom Kozarje in izvozom Brdo zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste v obcestni jarek. Voznik se je lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Poti na goro v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.