urednistvo@preteklih24.si

Pijan moški razbijal inventar v hiši, nadlegoval družinske člane in enega izmed njih udaril

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitega prehoda državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvina

Na parkirnem prostoru na Kandijski cesti v Novem mestu je med 21. 5. in 25. 5. nekdo z novega tovornega vozila odtujil platišča s pnevmatika in povzročil za 2340 evrov premoženjske škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v noči na 26. 5. posredovali v naselju v okoli Novega mesta, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar v hiši, nadlegoval družinske člane in enega izmed njih udaril. 35-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov in opozoril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje vasi pri Krškem izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Policijski postopek s tujcem še ni zaključen.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat 500 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil v začetku aprila ukraden v Italiji. Državljanu Bosne in Hercegovine so avtomobil zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.