urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti obravnavali 22 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 126 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 vlom ter 1 drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.





Fotografija je simbolična

Ob 12.57 so policisti prejeli obvestilo, da je nekdo iz prodajalne v Pivki ukradel nekaj artiklov. Po podanem opisu so policisti vozilo izsledili pri Divači in pobeglega osumljenega ustavili v Lokvi. V vozilu sta bila 25-letni voznik in 28-letna sopotnica. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da registrska tablica ne pripada vozilu, voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, ravno tako vozilo ni registrirano in ni zavarovano. Poleg tega voznik ni ustavljal na znake policije. Zaradi teh kršitev mu sledi enotni obdolžilni predlog (56/8 ZVoz-1, 25/6 zv 1/1, 25/6 zv 1/4, 34/2 zv 1 ZMV-1, ZOZP 46/1 -2/1, in ZPrCP 101/10). Pred zasegom vozila je 25-letnik v postopku sam izročil plinsko pištolo – imitacijo Barete 9 mm. Orožje in nabojnik s slepimi naboji so mu zasegli. Po zaključenih vseh postopkih sledi kazenska ovadba.

43-letnik je na PP Koper prijavil drzno tatvino. Nekdo naj bi mu pri tržnici iz žepa ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Ob 20.55 so policisti v Izoli ustavili osebni avto. 29-letni voznik iz Kopra je imel pri sebi PVC zavitek, v katerem so bili posušeni zeleno rjavi rastlinski delci, odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,51 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 22 ilegalnih migrantov:
– Pri Pučah 4 državljane Kosova.
– Pri Razdrtem so ustavili kombi Citroen Jumper, ljubljanske registracije, ki ga je vozil 20-letni državljan Slovenije (z okolice Ljubljane), v vozilu pa je bilo še 17 državljanov Bangladeša. Postopki še potekajo.
– Pri Belvedurju 1 državljana Turčije.
– V Praporčah 1 državljana Alžirije.

Nogometna tekma – ugotovljene kršitve

Včeraj je bila organizirana nogometna tekma v Kopru. Policisti večjih kršitev javnega reda in miru niso obravnavali, so pa pri izvajanju svojih nalog kljub temu zaznali nekaj kršitev in zoper kršitelje tudi ukrepali. V treh primerih so zasegli pirotehnična sredstva, ki so jih kršitelji prinesli na javno prireditev, vsem trem osebam sledi obdolžilni predlog. Ker imata dva že zabeležene predhodne kršitve, jima je bila izrečena tudi prepoved udeležbe na športnih prireditvah. Enemu kršitelji so odredili pridržanje (po 109/2 ZP-1), ker je kršil javni red in mir, ni upošteval ukrepov varnostnika, zatem pa tudi ni upošteval ukazov policistov. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V enem primeru pa so policisti zasegli posušene rastlinske delce, za kar kršitelju sledi hitri postopek z odločbo.