urednistvo@preteklih24.si

Konjiška Vas: V prometni nesreči poškodovane 3 osebe

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 269 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Od včerajšnjega dogajanja izpostavljamo prometno nesrečo, ilegalni prestop državne meje in tatvino.

Cestni promet

Danes, ob 2.35, se je na avtocesti izven naselja Konjiška Vas zgodila prometna nesreča, v kateri so bile poškodovane tri osebe. 63-letni državljan Ukrajine je vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Dramljam.
Izven naselja Konjiška vas je na ravnem in preglednem delu vozišča zapeljal v desno, čez prometni pas za počasna vozila, na travnato brežino, kjer je najprej trčil v prometne objekte in nato s sprednjim delom vozila še v drevo. Vozilo se je po trčenju prevrnilo na bok. V prometni nesreči se je posebno hudo poškodovala 61-letna sopotnica, lažje sta bila poškodovana še 36-letna sopotnica in 65-letni sopotnik. Voznik in druga dva sopotnika se v trčenju niso poškodovali. Poškodovane so z reševalnim vozilom
odpeljali v Splošno bolnišnico Celje. Vsi trije poškodovani so državljani Ukrajine.

Zaradi prometne nesreče je bil promet delno oviran. Zaprt je bil desni prometni pas in prometni pas za počasna vozila.

Kriminaliteta

V trgovini trgovskega centra v Celju je včeraj varnostnik pri tatvini zalotil dva moška stara 37 let, ki sta ukradla mobitel in dvojne brezžične slušalke in ju zadržal do prihoda policistov. Oba bomo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Na območju Kunšperka so policisti včeraj v zgodnjih jutranjih urah izsledili 23 državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po izvedenih postopkih so policisti jih predali hrvaškim varnostnim organom.