urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti opozarjajo prehitre voznike

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja vlom in nasilje v družini.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Škofjeloški policisti so včeraj sprejeli prijavo o požaru na stanovanjskem objektu. Po prvi oceni je nastala večja materialna
škoda. Poškodovan ni bil nihče. Včeraj so policisti kraj zavarovali, kriminalistični tehniki pa bodo danes opravili ogled kraja.

V Škofji Loki so gasilci včeraj s posegom odprli zaklenjeno vozilo, v katerem je ostal otrok. Malomarnosti policisti niso ugotovili, vozilo se je zaklenilo po nesreči.

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti proti spodnji postaji žičnice za Krvavec.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so včeraj hitrost merili na cestah v in zunaj naselja. Na glavni cesti Podtabor – Tržič so na omejitvi 90 km/h opoldan izmerili najvišjo hitrost 121 km/h. Gre za odsek, kjer so pogosta trčenja z divjadjo in kjer se divjad zelo pogosto zadržuje. V naselju na Laborah na omejitvi 50 km/h pa so zvečer obravnavali voznika pri vožnji s 77 km/h. Že pri takih prekoračitvah je problematična pot ustavljanja, ki je bistveno daljša, kot če bi voznik vozil po omejitvah. Približna pot ustavljanja pri 50 km/h na suhi cesti je okoli 27 metrov, pri hitrosti 77 km/h pa je ta še enkrat daljša. Enaka situacija je tudi pri zaznani prekoračitvi na 90 km/h, kjer je razlika v poti ustavljanja okoli 45 metrov. So situacije, ko nekaj teh metrov naredi razliko med življenjem in smrtjo in to so okoliščine, ki pomembno vplivajo na to, kakšne bodo posledice, če pride do prometne nesreče. Voznike opozarjajo, naj vozijo po omejitvah in naj hitrost prilagodijo razmeram na cesti.

Kriminaliteta

Na Koroški Beli je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil orodje.