urednistvo@preteklih24.si

V čelnem trčenju 7 poškodovanih oseb

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 121 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Fotografija je simbolična

Ob 13.41 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Dolenjskem potoku. Policisti so na kraju ugotovili, da je 38-letna državljanka Nemčije peljala osebni avto čeških registracij proti Ilirski Bistrici, nasproti (od Ilirske Bistrice proti Jelšanam) pa je pripeljala 35-letna državljanka Konga, z urejenim statusom v Nemčiji. Slednja je zapeljala na nasprotni pas in čelno trčila v češko vozilo. V prvem vozilu je bil poleg voznice še en sopotnik, v drugem vozilu pa štirje sopotniki. Po trčenju so vse udeležene odpeljali v SB Izola, vsi so lažje poškodovani. Za povzročiteljico bo uveden hitri postopek.

V Brestovici pri Komnu je nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore in ukradel dva prenosna računalnika, znamke Lenovo in HP, ter gotovino.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 7 ilegalnih migrantov: pri Tinjanu 1 državljana Pakistana, pri Novokračinah 1 državljana Afganistana (zasegli so mu tudi kolo, ki ga je ukradel v vasi Zabiče), v Lukinih pa 3 državljane Pakistana in 2 državljana Bangladeša.