urednistvo@preteklih24.si

S tremi promili in pol v krvi padel s kolesa in se poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 252 klicev občanov. 63 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S področja cestnega prometa je bila tudi včeraj izstopajoča vožnja pod vplivom alkohola.

Okoli 20.30 je v Celju, pri vožnji z Mariborske na Podjavorškovo ulico, padel 52-letni kolesar, ki je imel v krvi dobrih 3,5 promilov alkohola. Pri padcu se je lažje poškodoval. Ker je 52-letnik v bolnišnici, kamor so ga po nesreči odpeljali, kršil javni red in mir so policisti ga pridržali do streznitve.

V Dobji vasi so policisti v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel dober promil in pol alkohola v krvi. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

V Celju so policisti do streznitve pridržali 43-letnega moškega, ki je pod vplivom alkohola v gostinskem lokalu razgrajal in napadel zaposleno, ker mu ni hotela prodati alkoholne pijače. 43-letnika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništvo.

V Velenju so policisti do streznitve pridržali 35-letnika, ki je kršil javni red in mir. Izdali so policisti mu plačilni nalog.

Kriminaliteta

V Žalcu je neznani storilec vlomil v pomožni objekt podjetja in ukradel visokotlačni čistilec.

Na Opekarniški ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel avtoradio.

Ilegalne migracije

Na območju Rogatca so policisti včeraj dopoldne izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za azil.