urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjen povzročil prometno nesrečo in s kraja odpeljal

Včeraj, malo pred 16. uro se je v krožišču v Murski Soboti zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri je povzročitelj s kraja odpeljal. Malo po 16. uri je bilo vozilo povzročitelja zaustavljeno na območju občine Gornji Petrovci. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,45 mg/l alkohola in odrejen mu je bil strokovni pregled. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Fotografija je simbolična

Skorajda ni dneva, da na cestah Policijske uprave Murska Sobota ne bi policisti obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo pijani vozniki. Zato znova opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da je prisotnost alkohola v prometu nedopustna in da naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače.

Policisti so policisti na območju Pomurja v letu 2021 (do 22.5.) ugotovili 229 (304) voženj pod vplivom alkohola, pri tem je bilo v 64 (122) primerih ugotovljena koncentracija nad 0,52 mg/l. Zaskrbljujoč je podatek, da je po znanih rezultatih in analizah v 5 prometnih nesrečah s smrtnim izidom v katerih je umrlo 6 oseb, bil v 3 prisoten alkohol.