urednistvo@preteklih24.si

Kamnik: V delovni nesreči hudo poškodovan 36-letnik

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 142 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 62 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 24. 5. 2021, od 6. ure in 25. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Osilnice in Ljubljane izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Afganistana, Bangladeša in Nepala), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil snežno frezo. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili tiskalnik. Povzročili so za okoli 100 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili kotno brusilko, vrtalni stroj, udarno kladivo, dve črpalki za vodo, več kanalet za tuš in električni mešalec. Povzročili so za okoli 3.500 evrov škode.

Delovna nesreča

Včeraj, nekaj po 19. uri so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v enem izmed podjetij na območju Kamnika, v kateri sta bila poškodovana dva delavca, eden huje. Po do sedaj znanih podatkih se je pri ravnanju s talino ta razlila, pri čemer je bil 36 letnik huje poškodovan, 53 letnik pa lažje. Še ena oseba je potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima. Vsi so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UBKC Ljubljana, pri čemer je življenje 36 letnika še vedno ogroženo. Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 19. uri se je na izvozu iz obvoznice proti Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi prekratke razdalje trčil v vozilo pred njim. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Ledarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju ni pustil prednosti pešcu, ki je prečkal vozišče na prehodu. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.