urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in pristal v ribniku

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 208 klicev, od tega 48 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

FOTO: PGD Ormož

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 3 povoženja živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 4 prijave kršitev javnega reda in miru, vse v zasebnih prostorih,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana BiH z urejenim bivališčem v Sloveniji in državljanko Slovenije, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so jima izdali plačilna naloga.

TATVINA KOLES

Neznani storilec je med 22. in 23. 5. 2021, na bencinskem servisu v Vosku, s parkiranega tovornega vozila, ki mu je bilo pripeto priklopno tovorno vozilo, na katerem so bila naložena nova tovorna vozila znamke Scania, odtujil 2 rezervni in 4 zadnja pogonska kolesa (iz novih vozil).

Materialna škoda znaša koli 3.000 evrov.

POŽAR

Včeraj zgodaj popoldan je izbruhnil požar v mansardnem stanovanju stanovanjske hiše v Slivnici pri Mariboru. Gospodinja je namreč na delujočem plinskem štedilniku pozabila olje v katerem je pred tem cvrla. Požar se je razširil na pohištvo. Pogasili so ga gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 10.000 evrov.

Oba lastnika stanovanja sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor na pregled zaradi vdihovanja dima.

Policisti bodo o vseh ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

PROMETNI NESREČI

Včeraj popoldan sta se v Bratislavcih zgodili dve ločeni prometni nesreči, ena za drugo. En od obeh voznikov se je lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj.

Do nesreč je prišlo, ko sta dva voznika osebnih avtomobilov vozila en za drugim. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je prvi zapeljal na desno bankino, od tam pa bočno zdrsel v ribnik, kjer je vozilo potonilo.
Nepoškodovani voznik je sam izplaval.

Na istem mestu je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje desno z vozišča zapeljal tudi drugi ter se z vozilom prevrnil na travniku. Ob tem, se je lahko telesno poškodoval.

Elektronski alkotest je pokazal, da sta imela v organizmu, prvi 0,57 mg/l, drugi pa 0,56 mg/l alkohola. Policisti so obema odvzeli vozniški dovoljenji in jima izdali plačilna naloga.