urednistvo@preteklih24.si

Vinjen in brez vozniškega dovoljenja zapeljal s ceste, sopotnica v vozilu se je poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 111 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 26 nanašalo na kriminaliteto, 30 na javni red in mir, ter 38 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Scoot. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili tiskalnik in monitor. Povzročili so za okoli 350 evrov škode.

Požar

Včeraj, okoli 16.30 so policisti bili obveščeni o požaru v eni izmed garaž na Pokopališki ulici v Ljubljani. Po prvih podatkih je iz do sedaj neznanega vzroka zagorelo starejše zapuščeno vozilo, ob požaru pa je bil sprožen alarm in avtomatsko gašenje in se požar ni razširil. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter policisti, ki so zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 200 eur škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, okoli 2. ure se je na po Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je pri vožnji proti podhodu pod železniško progo zapeljal na stopnice in pri tem padel ter se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 17. uri se je v predoru V Zideh na cesti med Trojanami in Izlakami zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti v predoru zapeljal s ceste in trčil v zid. Pri tem sta se voznik in potnica v vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v naselju Črni Vrh zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste, vozilo pa se je nato prevračalo po strmem pobočju in obstalo ob drevesu. Pri tem se lažje telesno poškodovala potnica v vozilu. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj so ljubljanski policisti na Vrhniki imeli v postopku voznika, ki je prekoračil hitrost vožnje in ni upošteval znakov policistov naj ustavi. V nadaljnjem postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.73 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Na območju Dola pri Ljubljani pa so policisti ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.14 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper oba bo podan obdolžilni predlog na sodišče.