urednistvo@preteklih24.si

V okolici Spodnje Idrije opazili medvedko z mladičema

Policisti PP Nova Gorica so danes, 24. maja dopoldne, obravnavali tatvino na škodo ene od gospodarskih družb v Vrtojbi.

Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih tednih ukradel dva kovčka s tremi baterijskimi
vrtalniki in petimi akumulatorji, prav tako je bilo odtujeno udarno baterijsko kladivo znamke Makita. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina registrskih tablic na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 23. maja v pozno zvečer, obravnavali tatvino registrskih tablic na območju Nove Gorice (Ulica Gradnikove brigade). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 12. maja do prijave kaznivega dejanja Policiji pristopil do osebnega avtomobila znamke in si prilastil obe registrski tablici. Po dejanju je storilec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za 40 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola

V soboto, 22. maja v večernih urah, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Novi Gorici ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V okolici Spodnje Idrije opazili medvedko z mladičema

V soboto, 22. maja popoldne, so policisti bili s strani člana Lovske družine Jelenk obveščeni, da so občani blizu zaselka Spodnja Kanomlja proti Oblakovemu vrhu (Občina Idrija) med prečkanjem ceste opazili medvedko z dvema mladičema, ki je odšla proti Jelenku.