urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti v zadnjih 24 urah sprejeli 177 klicev občanov

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah sprejeli 177 klicev občanov. 47 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 20 s področja prometne varnosti, 7 s področja javnega reda in miru, ostali pa z ostalih področij dela policije.

Cestni promet

Obravnavali so policisti 5 prometnih nesreč, ki so se na srečo vse končale z materialno škodo.

V Laškem so policisti sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel 0,91 promilov alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih 24 urah intervenirali dvakrat.

Kriminaliteta

Šentjurski policisti so obravnavali tatvino registrske tablice iz osebnega avtomobila, parkiranega na dvorišču pred stanovanjsko hišo.

V Celju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer sta bili iz garaže odtujeni dve kolesi vredni okoli 2.000 evrov.

V Velenju in v Slovenj Gradcu so policisti obravnavali nasilje v družini. Zoper oba osumljena bomo podali kazensko ovadbo za KD Nasilja v družini, slovenjgraški policisti pa so nasilnežu izrekli tudi prepoved približevanja.

Na otoku v Celju je v stanovanjskem bloku zagorelo v stanovanju. Policisti so u ogledom kraja požara ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na eni izmed električnih naprav. Celjski gasilci so požar pogasili ter prezračili prostore. Nastalo škodo ocenjujejo na okoli 10.000 Eur.