urednistvo@preteklih24.si

49-letnik pretepel partnerko in jo poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 172 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 454 klicev. Obravnavali so 33 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 7 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in 5 vlomov, 2 poškodovanji tuje stvari, 1 ponarejanje listin in 1 rop. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 37 intervencij.

Fotografija je simbolična

21. 5.2021

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje, iz katerega je odnesel dva zlata prstana, športne copate in zdravniške recepte. Policisti zadevo preiskujejo.

Popoldan sta v Luciji redarja pisala kazni zaradi napačno parkiranih vozil. To je opazil 43-letni moški iz lokala, ki je redarja pričel zmerjati, zatem pa ga je fizično napadel. Po prvih podatkih ga je redar najprej odrinil, moški ga je ponovno napadel, takrat pa ga je 35-letni redar udaril in ga lažje poškodoval. 43-letnik je nato naprej grozil. Policisti bodo za oba podali kazensko ovadbo, in sicer enemu za povzročitev lahke telesne poškodbe, drugemu pa za grožnje.

Koprski policisti so 15-letniku zasegli skuter, ker preseda dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.58 se je sprožilo panik stikalo v eni od prodajaln v Semedeli v Kopru. Varnostnik je povedal, da je do blagajne prišel moški, zagrozil z nožem in zahteval denar, ki mu ga je zaposlena tudi dala. Zatem je pobegnil. Moški je bil visok 180 cm, suhe postave, oblečen je bil v črno jopo s kapuco, črne hlače in črno kapo, obut pa v športne copate z belimi črtami ob strani. Imel je črno masko. Storilca policisti še iščejo.

V Portorožu so policisti ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli pa so ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu prav tako zasegli vozilo, saj ima veljaven ukrep prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo s stojnice s sadjem ukradel torbico, v kateri je imela ženska osebne dokumente, knjigo in gotovino.

Na mejnem prehodu Jelšane se je državljan Slovenije izkazal s ponarejenim PCR testom. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 20. uri so v Bertokih ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri pa so v Bertokih ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,77 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

22. 5.2021

V Kopru so policisti ob 4. uri ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Makedonije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sečovljah je nekdo s parcele ukradel približno štirideset mladih sadik trte. S tem je oškodoval lastnika za približno 400 evrov.

Ob 11. uri so policisti prejeli klic občanke, ki je povedala, da sta v Kopru dva fanta, ki pobirata prispevke za invalide in sta nesramna. S kraja sta se odpeljala s črnim osebnim avtomobilom, tujih registracij. OKC je o tem obvestil patrulje. Policisti so podobno vozilo pazili na avtocesti in ga ustavili v Postojni. Moškima (23- in 26-letnima državljanoma Romunije) so izdali plačilni nalog za nasilno beračenje.

V Luciji je nekdo ukradel starejše žensko kolo, znamke Luma, rdeče barve, s črno košaro. Parkirano je bilo v kampu.

Ob 16.30 nas je poklical gost kampa v Luciji, ker ga je zmotilo popivanje in kričanje skupine v kampu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so štiri osebe popivale na parceli, eden od njih pa je pričel pretepati partnerko in jo večkrat udaril ter jo poškodoval. 49-letniku sledi kazen zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Popoldan je v enem od koprskih lokalov razgrajala stranka, ker ji niso hoteli postreči alkohola, saj je bila vinjena. 36-letnica je pričela zmerjati in žaliti lastnika lokala, iz jeze je prevrnila moped in odšla. Policisti so jo izsledili in ji odredili pridržanje. Ker se ni mogla umiriti, je bil poklican zdravnik, nazadnje ji je bila odrejena hospitalizacija.

V Dragonji so zasegli osebni avto 26-letnemu vozniku iz Ljubljane, ker ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Sežani pa so zasegli osebni avto 16-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo. Domačin je zaslišal ropot, ko se stopil do vrat, je zagledal neznanca z masko in kapuco na glavi. Ta je takoj pobegnil.

Ob 23.18 nas je poklical obiskovalec kampa v Luciji n povedal, da jim neznan moški grozi. Policisti so na kraju ugotovili, da je goste kampa nadlegoval 55-letni moški, vidno pod vplivom alkohola. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 23.40 so v Luciji ustavili 56-letnega voznika motornega kolesa, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,0 mg/l. Sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP

23. 5.2021

Ob 10. uri je v Jagodju (Izola) 39-letni voznik osebnega avtomobila opravil hitri test na mamila, ki je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.20 so policisti na avtocesti (Kačiški klanec) ugotovili hujšo prekoračitev hitrosti. Voznik osebnega avtomobila je vozil kar 204 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.44 je zagorelo v stanovanju bloka na Cesti na Markovec v Kopru. Po prvih podatkih je zagorela zmrzovalna skrinja na balkonu. Hujše poškodovanih ni, požar pa je bil hitro omejen in pogašen. S požarom je nastala škoda na balkonu, kjer so pogorela 3 kolesa in samohodna kosilnica, delno je pogorela dnevna soba. Skupna materialna škoda na stanovanjskem bloku je po prvih ocenah med 20 in 30 tisoč evrov. Tuja krivda je izključena.

Ob 23.50 so policisti v Kopru ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

24. 5.2021

Nekaj minut čez polnoč so v Luciji ustavili 46-letnega voznika mopeda. Vozil je od Lucije proti Sečovljam, pri vožnji pa ni uporabljal motoristične čelade. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi plačilni nalog (po 34/5/1 ZPrCP) in obdolžilni predlog (po 105/5-4 ZPrCP).

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 32 ilegalnih migrantov.

V petek so v Gradišču pri Materiji obravnavali 9 državljanov Afganistana, v soboto v okolici Brezovice pri Gradinu 1 državljana Pakistana, v nedeljo pa v Babičih 2 državljana Pakistana, v Vrbovem 3 državljane Pakistana ter v Podgorju 7 državljanov Pakistana in 1 državljana Indije. Ponoči so v Zabičah obravnavali še 9 državljanov Afganistana.