urednistvo@preteklih24.si

V krajšem nadzoru prometa policisti odkrili 3 vinjene voznike in 36 kršitev prometnih pravil

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 10 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja vlom.

V dveh primerih so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda je bila pridržana ena oseba.

Dogodki:

V petek so škofjeloški policisti in gasilci obravnavali požar v delavnici z odpadnim materialom. Nastala je manjša škoda. Poškodovan ni bil nihče.

Kranjski policisti so v petek obravnavali kurjenje odpadne embalaže v manjšem obsegu. O dejanju osebe bodo obveščali pristojno inšpekcijsko službo.

V petek pozno zvečer so kranjski policisti na cesti med Jeprco in Kranjem obravnavali pešca, ki je v temnih oblačilih neoznačen hodil ob vozišču. Dejanje je naznanil voznik, ko je prijavil, da bi vanj skoraj trčil. Proti pešcu poteka prekrškovni postopek, napoten je bil na vzporedne ceste, policisti pa so mu izročili tudi odsevnik.

Škofjeloški policisti so včeraj pridržali moškega, ki je v javnem prostoru kršil javni red in mir ter s tem nadaljeval tudi v intervenciji policistov. Bil je pod vplivom alkohola. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila v zadnjih dveh dneh povožena na glavni cesti pri Mojstrani ter na cestah Podljubelj – Ljubelj, Lesce – Bled, Bohinjska Bela – Bled in Tržič – Podtabor.

Promet

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V okolici Kranja sta dva udeleženca trčila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Po podatkih policije se je ena oseba lažje poškodovala. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

Nadzor

Policisti so včeraj na Gorenjskem izvedli krajši poostren nadzor v prometu. Med 110 preizkušenimi udeleženci so bili trije pod vplivom alkohola, ugotovljenih pa je bilo še 36 kršitev prometnih pravil. Med bolj problematičnimi prekrški poleg alkohola so bili še prehitra vožnja, neuporaba varnostnega pasu, uporaba telefona med vožnjo, neupoštevanje prometne signalizacije in nepravilna stran vožnje.

Kriminaliteta

V Kranju je bilo danes ponoči vlomljeno v trgovino.