urednistvo@preteklih24.si

27-letnik v enem dnevu izvedel kar 3 rope

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 383 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 80 nanašalo na kriminaliteto, 137 na javni red in mir, ter 133 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tri roparske tatvine, 18 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 12 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 41 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 48 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 20 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil LCD televizor. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Roparske tatvine v centru Ljubljane

V petek, nekaj po 16. uri so policisti bili obveščeni o ropu v en izmed trgovin na območju centra Ljubljane, kmalu pa še o dveh podobnih dogodkih v dveh trgovinah v bližini. Po do sedaj znanih podatki je v vseh treh primerih isti storilec vstopil v trgovino, z nevarnim predmetom zagrozil tam zaposlenim in odtujil nekaj deset evrov gotovine, nato pa s kraja peš pobegnil. V dogodkih ni bil nihče poškodovan. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so na podlagi podanega opisa v centru Ljubljane prijeli 27 letnega osumljenca. Pri njem so bili najdeni predmeti, ki so izvirali iz kaznivih dejanj. Osumljencu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ker preiskava kaznivih dejanj še poteka.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 16. uri se je v križišču Moškričeve in Kajuhove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik skuterja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost vozniku skuterja. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 20.30 se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke razdalje trčil v vozilo voznika pred njim. Pri tem sta se je udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bil povzročitelj pod vplivom alkohola (0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku), prav tako pa je vozil neregistrirano vozilo. Policisti vodijo prekrškovni
postopek.

V petek, okoli 13. ure se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.ure se je na Tacenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu vozišča padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.ure se je na Cesti V, Polje v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu vozišča padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bil pod vplivom alkohola (1.11 mg/l alkohola v izdihanem zraku), Policisti vodijo prekrškovni postopek.