urednistvo@preteklih24.si

Trčil v betonsko ograjo in na kraju podlegel poškodbam

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 416 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 54 s področja prometne varnosti in 30 s področja javnega reda in miru.

V pregledu dogodkov najprej o sinočnji tragični prometni nesreči, v kateri je umrl 54-letni voznik osebnega vozila. Prometna nesreča se je zgodila nekaj pred 21. uro, na lokalni cesti v Zabukovici, na območju Policijske postaje Žalec. 54-letni voznik je vozil iz smeri Griž proti Libojam. Ker
načina in hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in poteku ceste, je njegovo vozilo v križišču z lokalno cesto za Gozdnik in Liboje zaneslo v levo, čez nasprotno smerno vozišče, kjer je silovito trčilo v betonsko ograjo. Zaradi hudih poškodb je voznik na kraju nesreče umrl. To je letošnja sedma žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

V Šentjurju so policisti sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel dobrih 1,8 promilov alkohola. Sledi obdolžilni predlog. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so policisti mu zasegli vozilo.

Včeraj so policisti nadaljevali z iskanjem pogrešane osebe na območju Mozirja. Pregledali so policisti območje ob Savinji, od Nazarij do Letuša, vendar pogrešanega niso policisti našli.

Včeraj nekaj pred 18. uro so policisti bili obveščeni, da je v Osredku pri Zrečah zagorela stanovanjska hiša. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes.

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino ženskega kolesa znamke Univega, sivo, črne barve. Storilec je kolo ukradel z dvorišča stanovanjske hiše na Šolski ulici.

V Topovljah, na žalskem območju, je neznani storilec vlomil v počitniško hišico in ukradel več orodja, vrednega okoli 3.000evrov.