urednistvo@preteklih24.si

Še ena tragična prometna nesreča: Življenje izgubil 34-letni sopotnik v vozilu

Nekaj minut po polnoči današnjega dne so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Spodnji Gaj pri Pragerskem, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo s tremi potniki.

FOTO: Ptuj 112

Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče, udeležila sta se ga tudi dežurna preiskovalna sodnica in
dežurni državni tožilec, so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po naselju, iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici.

Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se pričelo obračat ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi, nakar je vozilo obrnilo in obstalo na strehi, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu. Kljub hitremu posredovanju s tehničnim posegom gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik na kraju podlegel poškodbam.

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil avtomobil močno pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 mg/ liter alkohola v izdihanem zraku. Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredila sodno obdukcijo, prav tako pa je bil odrejen izvedeniški pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.