urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjenega voznika pridržali do streznitve

Na telefonsko številko 113 operativno komunikacijskega centra, Policijske uprave Maribor, so policisti v času med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejeli 285 klicev, od tega je bilo 119 klicev takšne narave, da je bilo potrebno ukrepanje policije.

Fotografija je simbolična

Pri tem so policisti:
– zaznali 16 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja tatvin,
– obravnavali 34 prometnih nesreč, ena prometna nesreča se je končala s smrtnim izidom, 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, v katerih je bilo 8 (osem) udeležencev lahko telesno poškodovanih,
– 17 kršitev javnega reda in miru in sicer so policisti 13 krat intervenirali na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru,
– eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– na področju varovanja državne meje v navedenem obdobju niso policisti obravnavali dogodkov.

Izpostaviti velja naslednje dogodke:

POSEBNO HUDA TELESNA POŠKODBA

Včeraj popoldan, okoli 14. ure so bilo policisti obveščeni, da v UKC Maribor išče zdravniško pomoč hudo telesno poškodovan 54-letni moški, katerega so tri dni nazaj, okoli 21. ure na območju Maribora pretepli trije neznani storilci. Vzrok pretepa policisti še ugotavljajo, zaradi nastalih poškodb pa je poškodovani ostal na zdravljenju v UKC Maribor. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zadevo odstopili pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

NAPAD NA POLICISTA

V večernih urah včeraj, okoli 22.30 ure sta policista Policijske postaje Maribor I, po obvestilu občana o glasni glasbi v paviljonu mestnega parka v Mariboru, izvajala identifikacijski postopek s tremi osebami. Medtem, ko sta policista izvajala policijsko pooblastilo, pa je iz teme, približno 10-15 m vstran, neznani storilec, s katerim policista sploh nista imela postopka, pobral večji kamen in ga vrgel v policista. Policista je storilec k sreči zadel v predel ramena in ga lahko telesno poškodoval. Policista neznanega storilca nista videla, saj je strahopetnež po tem podlem dejanju pobegnil v smeri Trubarjeve ulice. Zadevo so prevzeli kriminalisti, ki nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca, zoper katerega bo podana kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo.

PRIDRŽAN ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Včeraj, okoli 22. ure so imeli policisti PP Podlehnik v postopku voznika osebnega avtomobila, ki pa je preveč pogledal v kozarec in nato sedel za volan osebnega avtomobila. K sreči so ga policisti ustavili v prometu in odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker pa si kršitelj ni mogel zagotoviti prevoza od mesta prepovedi nadaljnje vožnje do doma, je bilo zoper njega odrejeno pridržanj do streznitve in na ta način onemogočena nadaljnja udeležba z vozilom v prometu. Se pa bo kršitelj, zaradi te svoje lahkomiselnosti, srečal s sodnikom.

ZASEŽENA DVA OSEBNA AVTOMOBILA

Včeraj, v zgodnjih dopoldanskih urah, so najprej policisti PP Ptuj in nato še policisti PP Maribor II zasegli osebni vozili kršiteljema, saj sta oba v cestnem prometu vozila osebni avtomobil, kljub temu, da nimata ustreznega vozniškega dovoljenja za kategorijo vozila, ki sta ga upravljala v cestnem prometu. Zoper oba kršitelja sta podana obdolžilna predloga po Zakonu o prekrških, vozili pa sta bili z avtovleko odpeljani na deponijo zaseženih vozil.