urednistvo@preteklih24.si

Z 1,9 promila alkohola v krvi vijugala po cesti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Z 1,9 promila alkohola v krvi vijugala po cesti

Okoli 14. ure so nas občani opozorili na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Poljan proti Karteljevem vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, 43-letno voznico izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so ji odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 0,92 miligramov alkohola. Izločili so jo iz prometa, odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah naj bi voznica osebnega avtomobila sive barve, kranjskih
registrskih oznak, v krožnem križišču odvzela prednost 20-letnemu motoristu, ki je v izogib trčenju zaviral, izgubil oblast nad motorju, padel in se lažje poškodoval. Okoliščine prometne nesreče policisti še
preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju naselja Premagovce (PP Krško) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Okoli 15.30 so bili metliški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Drašičev. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 75-letni moški v gozdu podiral drevo. Med žaganjem panja se je drevo prelomilo in padlo na moškega. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev

Na naših cestah je iz leta v leto več kolesarjev. Krajše, pa tudi daljše razdalje s kolesom premagujejo tako posamezniki, kot tudi cele družine ali skupine kolesarjev. Policisti želimo z različnimi aktivnosti vplivati na
izboljšanje varnosti v cestnem prometu, zato so policisti pozorni tako na kršitve kolesarjev, kot tudi kršitve drugih udeležencev v prometu, ki s svojim ravnanje ogrožajo kolesarje.