urednistvo@preteklih24.si

Voznik odvzel prednost kolesarki in jo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 197 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 5. 2021, od 6. ure in 21. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Stojiči izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistan in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo, električni skiro in smučarska oprema. Škoda znaša okoli 2100 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 se je na cesti od Domžal proti Kamniku v Srednjih Jaršah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se oba lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure je na Letališki cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zavil iz krožišča pri tem pa odvzel prednost kolesarki, ki je pravilno peljala po kolesarski stezi naravnost. Kolesarka se je lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.