urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali močno opitega kolesarja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 7 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju.

fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

V enem primeru so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Policisti so včeraj v Lescah in na Grencu obravnavali prijavo suma nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov. Domnevnih kršiteljev policisti niso izsledili.

Kranjski policisti so včeraj v enem postopku na javnem kraju obravnavali dva kršitelja javnega reda in miru. Glede na zbrana
obvestila se je ženska nasilno in drzno vedla do druge občanke z odrivanjem, drugi kršitelj (moški) pa je njo (kršiteljico) udaril po obrazu. Hujših posledic ni bilo, proti obema poteka prekrškovni postopek.

Na Bledu je bil poškodovan avtomat za prigrizke.

Divjad je bila minili dan povožena na Pristavi pred Bledom.

Promet

Minuli dan so policisti na gorenjskih cestah obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

Na območju Radovljice se je lažje poškodoval voznik, ki je glede na zbrana obvestila zapeljal z vozišča in se prevrnil na bok. Voznik je odklonil strokovni pregled. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Pozivamo k varni udeležbi v prometu, upoštevanju prometnih pravil in previdnosti.

Vinjen kolesar

Kranjski policisti so včeraj na podlagi prijave obravnavali kolesarja z motnjami ravnotežja med vožnjo kolesa in znaki opitosti od alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,96 mg/l alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga izločili iz prometa. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Do 30. maja poteka vseslovenska preventivna akcija za večjo varnost kolesarjev. Policisti pozivajo k previdnosti pri vožnji kolesa. Bistveno za kolesarje je dosledno upoštevanje prometnih pravil; uporaba kolesarskih stez (kjer so); razdalja med njimi, kadar vozijo eden za drugim; ustrezna razdalja do roba vozišča; prilagojena hitrost vožnje; previdnost in vidnost, absolutno trezno stanje in zaščitna oprema. Velikega pomena je tudi varna souporaba prometnih površin, ker v prometu nikoli ni nihče sam, temveč si površino deli še z drugimi.