urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi na Vipavskem vlomili v stanovanjsko hišo in ukradli gotovino

Včeraj, 20. maja popoldne, so policisti v enem od naselij na območju Občine Ajdovščina obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila.

Fotografija je simbolična

Glede na sedanje ugotovitve je neznanec z ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal zadnje desna vrata avtomobila, ki je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Vipavskem vlomili v stanovanjsko hišo in kradli gotovino

Včeraj, 20. maja, so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči vlomil v stanovanjsko hišo v enem od naselij v Občini Vipava. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v notranjosti objekta našel in si prilastil nekaj gotovine. O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V manjši prometni nezgodi v Vipavi udeleženi dve vozili

Včeraj, 20. maja ob 12.50 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Vipavi in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da se je 67–letni voznik
tovornega vozila ustavil na enem od parkirišč v Vipavi. Pri tem je s tovornim vozilom zapeljal vzvratno, pred premikom z vozilom pa se s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje. Z zadnjim levim delom svojega vozila je trčil v prednji levi del osebnega avtomobila, s katerim se je po parkirišču vozil 58–letni voznik. V prometni nezgodi nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev določil 42. člena ZPrCP) so prometni policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog.

V prometni nezgodi I. kategorije v Goriških Brdih udeleženo tuje osebno vozilo

Včeraj, 20. maja okoli poldneva, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med Gonjačami in naseljem Vrhovlje pri Kojskem (Občina Brda) z udeležbo tujega osebnega vozila. Policisti PP Nova Gorica so ugotovili, da je prometno nesrečo na omenjeni regionalni cesti povzročil 30–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Nemčije, ki je z zadnjim desnim delom avtomobila zadel v zaščitno ograjo. Na vozilu je nastala manjša materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 42. člena ZPrcP) je bila vozniku izrečena globa.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženo osebno vozilo – ponovni poziv povzročitelju in morebitnim očividcem

Pred kratkim so policisti poročali, da so bili policisti Policijske postaje Tolmin v ponedeljek, 17. maja zjutraj, obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Tolminu (Gregorčičeva ulica). Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so tolminski policisti ugotovili, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila znamke Renault Scenic, neznanih registrskih številk, med vikendom oz. v soboto, 15. maja okoli 20. ure, v Gregorčičevi ulici v Tolminu (neposredno ob stanovanjskem bloku) pri vožnji z omenjenim avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v cestni otok, zapeljal čez njega in pri tem poškodoval vozilo ter dva prometna znaka za označevanje cestnega otoka. Po trčenju je neznani voznik odpeljal dalje ne da bi o tem obvestil Policije oz. seznanil lastnika poškodovanih prometnih znakov (tamkajšnjo komunalno podjetje). Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

Tolminski policisti z namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče pozivajo neznanega voznika avtomobila oz. vse morebitne očividce , ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da pokličejo oz. se zglasijo na Policijski postaji Tolmin (Trg 1. maja 4, 5220 Tolmin, (05) 381 49 00, pp_tolmin.pung@policija.si) oz. najbližji policijski postaji ali pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.