urednistvo@preteklih24.si

Na mejnem prehodu Starod pri vstopu v Slovenijo potniku zasegli ponarejen PCR test

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 118 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 vlom, poleg tega pa še ponarejanje listin, ponarejanje denarja, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je žensko pretepal, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Zvečer so policisti na mejnem prehodu Starod pri vstopu v Slovenijo potniku zasegli ponarejen PCR test. Sledi mu kazenska ovadba, napoten je bil v karanteno.

V Seči je lastnik pregnal sumljivo osebo, zatem pa ugotovil, da mu je ta že ukradel nekaj gotovine iz denarnice, ki je bila v hiši. Policisti zadevo preiskujejo.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 13 ilegalnih migrantov: V Novokračinah 2 državljana Pakistana, v Seči 3 državljane Kosova, na Rakitovcu pa 8 državljanov Afganistana.