urednistvo@preteklih24.si

Voznica izgubila oblast nad vozilom in zapeljala čez obe smerni vozišči ter pristala v grmovju

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 154 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Fotografija je simbolična

Koprski policisti so ustavili 16-letnega voznika mopeda. Ker obstaja sum, da je vozilo predelano, je bil odrejen izredni tehnični pregled.

Ob 9.20 je v Seči padel 23-letni voznik mopeda. Alkotest mu je pokazal 0.20 mg alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test na prisotnost prepovedanih drog pa je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled v SB Izola. Poleg tega je vozil tehnično neizpravno vozilo. Odrejen je bil izredni tehnični pregled mopeda, kjer je bilo ugotovljeno, da presega dovoljeno hitrost (izmerjeno 82 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.30 je na cesti od Knežaka proti Šembijam 27-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala izven vozišča na makadamski robnik, izgubila oblast nad vozilom in zapeljala čez obe smerni vozišči ter pristala v grmovju. Voznica je lažje poškodovana odšla na pregled v zdravstveni dom.

Ob 14.30 je bila prometna nesreča tudi pri Markovščini. 57-letni Koprčan je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in trčil v voznika osebnega avtomobila, 38-letnega državljana Italije. Povzročitelj se je pri trčenju lažje poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

Popoldan so policisti prejeli prijavo, da je nekdo na treh stavbah v Kopru narisal črn grafit, velikosti približno 50 x 50 cm. Policisti zadevo preiskujejo.

Ob 1.15 ponoči so policisti v Luciji ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1.33 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah na območju PU Koper obravnavali 9 ilegalnih migrantov: v Podpeči so obravnavali tri državljane Afganistana, v Kovčicah 2 državljana Irana in v Krvavem potoku 4 državljane Afganistana.